IKEA+Snøhetta 2018 Samskapnings prosess

Prosessledelse IKEA+ Snøhetta

Jeg var prosessleder og kreativ leder for merkevare kampanjen «La livet ditt innrede stua» 2018 , som inkluderte et spennende samarbeid IKEA og Snøhetta.

Idéen bak STUA-prosjektet var å få folk til å reise seg opp fra sofaen, se seg rundt og tenke nytt i stua si.

Verdenskjente Snøhetta arkitekter viser frem folkestue på Youngstorget

Målet er å gjøre bærekraftig design tilgjengelig for folk flest og lære hvordan folk ønsker at hjemmene deres skal se ut i dag.

https://snohetta.com/projects/393-ikea-snohetta-rethink-stua

IKEA, Snøhetta og byrå SMFB sin inspirasjonsreise til designavdelingen i Älmhult. Her sammen med dengang designsjef Markus Engman.

STUA ville vi legge til rette for at folk kan skape rom for det livet de faktisk lever, fremfor å tilpasse livet til de fysiske rammene og begrensningene i hjemmet. Vi ville vise hvordan hjemmets viktigste rom kunne fylles med det som virkelig betyr noe for folk. Ikke nødvendigvis med det som er mest praktisk eller trendy, men det som best reflekterer hvem folk er og hvordan de lever livet sitt.

STUA er et helt rundt bygg med en grunnflate på ca 20 kvm og er 3,7 meter høyt på det høyeste. STUA er bygd opp av rammer av kryssfinérplater som står som en stjerne inn mot sentrum, der det også er installert et flott overlys. Begge disse elementene understreker ideen om at man setter en bestemt aktivitet i sentrum av bygget. 

Filmen som ble laget som en del av kampanjen «La livet ditt innrede stua»

Velkommen inn i STUA til Lisbeth

Da Lisbeth vant konkurransen om å få STUA, som IKEA har laget sammen med Snøhetta, hadde hun et ønske om å bruke det som et atelier og galleri i hagen sin. For Lisbeth har dette handlet mye om å gjøre plass til å drive med kunst, noe det ikke var særlig rom for i stua hun hadde fra før – som er tradisjonelt innredet med sofa og TV i sentrum.

«Lisbeth er en kreativ sjel, og gjennom søknadsprosessen ble det tydelig at det hun hadde behov for var å skape et dedikert rom til å male i»

kareteOG