IKEA kommersiell erfaring gjennom 27 år, fra medarbeider til leder på ulike nivåer.

Mesteparten av karrieren har Karete vært leder i IKEA konsernet og har jobbet lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun har ledet utallige kommersielle prosjekter og også har hatt mange operasjonelle oppgaver.

Hun har vært tilknyttet avdelingene; Kommunikasjon og Innrednings Design og Markedsavdelingen til IKEA Norge og i flere år har hun jobbet lokalt i Sandnes som leder. Siste periode 2008-2015, da som Kommunikasjon & Innredning sjef, der hun var en del av ledergruppen IKEA Forus. I den tiden var hun også en av trioen, som på IKEA kalles varehus kommersielt team., sammen med kollegaene, Salg og Logistikk sjef.

Oppdraget var å sammen lede avdelingene, samhandling, planlegging og gjennomføring av endringer, samt drifting av alle de kommersielle avdelingene og butikkene. Forventningen var at det skulle stå til IKEA konseptuell standar, med en svært høy grad av både hjeminnrednings løsninger, inspirasjon og kommersialitet. Alltid jobbe målrettet og tett oppfølging av måltall. Sammen engasjere og inspirere folka til alltid å strekke etter visjonen «Å skape en bedre hverdag for de mange mennesker»

I mange år var hun Coach i det interne kommersielle konsept testsystemet «Commercial review» som er et av de viktigste målings verktøy for IKEA. Hun har bidratt sterkt til utvikling av IKEA organisasjonen, gjennom både mennesker og kommersiell forretning.

Som Interiørdesign Sjef for IKEA Norge var Karete matrise leder for fagområdet ut til alle enheter. Samme periode, som kun et av flere eksempel, ledet hun oppstarten, innsikt arbeid, planlegging og gjennomføring av sortiments presentasjoner i nyetableringen IKEA Leangen, som også inkluderte ansvar for mange innleide.

Selskapet har totalt 158 000 ansatte, og dette året hadde de 2.3 milliard besøkende på web siden og 835 million besøkte et av de 367 IKEA varehus og 475 millioner besøkte en av IKEA sine shoppingsenter fordelt på 30 land.
kareteOG