Karete& Design Thinking

KARETE& designer og fasiliterer effektfulle og modige menneskedrevne prosesser, forankret i dyp innsikt, bevisst lederskap og forretningsstrategi. Hun tar også i bruk ulike nærværsøvelser, ulike kreative metoder og teknikker.

KARETE& tilbyr tjenesten på timer, dag, uke eller mer etter behov og skreddersyr etter kundens behov for å sikre riktige og gode arbeidsprosesser, løser oppsatte problem, dekke eksisterende og nye behov, samt skape ideer som igjen kan føre til innovasjon.

Karete& har kurs i Design Thinking fra Universitetet i Agder og lang erfaring med ulike design prosesser fra IKEA, der både konkretisering av problemstillinger, innsikts-arbeid og ulike kreative metoder og teknikker ble tatt i bruk for å fremme et kreativt åpent tankesett og innovasjon.

I tillegg har Karete vært læringsdesigner, prosjektleder og programleder for det suksessfulle IKEA Norge «Leading with inspiration» læringsprogram. som kan overføres til en prosess som går fra lukket tankesett til et mer åpent tankesett for ledere og organisasjoner, med praktisk læring og ulike sprint-metoder.

Fordelen med ulike ”sprint-metoder” er at de er målrettede og strukturerte. En gruppe arbeider med en konkret oppgave over kort tid, i bestemte og strukturerte intervaller. Målet er å raskt komme frem til en løsning eller en innovasjon.

Forskning viser at dette er en metode som gir gode resultater. Det reduserer tiden med innovasjonsprosjekter. Det kan også kalles ”lyn-innovasjonsprosjekter” og møtene ”innovasjonsstunt” hvor det jobbes intenst og kom frem til ideer veldig fort. Fordelen med å jobbe målrettet og konsentrert på denne måten er at man ikke har andre konkurrerende oppgaver som tar bort oppmerksomheten.

Gjennom flere år da Karete jobbet som kreativ leder for iKEA Norge hadde hun kontakt og godt samarbeid med Emergence School of leadership der hun kom i kontakt med forfatterne av boken Prosjekthåndboka.

Den har og er fremdeles et godt oppslagsverk og metodebibliotek for å kunne både designe og gjennomføre ulike og gode prosesser med kunder og samarbeidspartnere.

http://www.prosjekthåndboka.no/

Kreativ metode, teknikker og prosesser for IKEA Kina, med overskrift kommersiell integrering av shoppingsenter og varehus, samt samlet kultur og verdi.
Kryssfunksjonell kreativ prosess og workshop der oppgaven var å finne nye innovative løsninger på hvordan bygge og dele hjeminnredningskunnskap for medarbeidere og kunder, gjennom nye engasjerende opplevelser i IKEA Varehus samt alle digitale kanaler.

kareteOG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.